Impresja
- ul. Mazowiecka 15, 18-300 Zambrów, woj. podlaskie
tel. 86 271-30-21, kom. 662 171 662, biuro@impresja-zambrow.pl

Przystawki zimne i sałaty

 

Tatar wołowy z marynatami i majonezem z pestek dyni – 19 zł

Carpaccio z matiasa bałtyckiego w sosie śmietanowym z jabłkiem i cebulą – 15 zł

Sałata z grillowanym kurczakiem, grzankami, parmezanem i sosem czosnkowym – 19 zł

Sałata z serem pleśniowym, gruszką i dressingiem malinowym – 17 zł

 

 

Przystawki gorące

 

Chrupiące placki ziemniaczane z pestkami dyni podane z  musem chrzanowo-śmietanowym i wędzonym łososiem – 19 zł

Krewetki królewskie w emulsji winno-maślane z czosnkiem i pietruszką – 29 zł

Papa pomodoro: grzanki zapiekane z sosem pesto, pomidorem i mozarellą na kremie balsamicznym ze świeżą bazylią – 14 zł

Pierogi z dziczyzną okraszone chrupiącymi skwareczkami z cebulą – 25 zł

 

 

 

Pasty

 

Spaghetti Carbonara z aksamitnym sosem śmietanowo –  jajecznym z dodatkiem boczku i parmezanu – 17 zł

Ravioli ze szpinakiem i ricottą w czosnkowej emulsji – 20 zł

Tiagiatelle z kurczakiem i serem Lazur – 19 zł

Spaghetti z sosem bolońskim – 17 zł

  

 

Zupy

 

Bursztynowy rosół z domowymi kołdunkami  – 7zł

Zupa borowikowa z chipsami z kiełbasy  myśliwskiej – 12zł

Żurek staropolski na zakwasie z bekonem i jajkiem – 10 zł

Krem z brokułów z dodatkiem sera pleśniowego i prażonych płatków migdałowych – 10 zł

Krem z białych warzyw z chipsem selerowym – 10 zł

 

 

Dania główne

 

Filet z sandacza na sosie grzybowym podany z ziołowymi kopytkami i kalafiorem romanesco – 36 zł

Polędwica z dorsza na sosie porowo-musztardowym podana z kaszą bulgur i bukietem warzyw – 39 zł

Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej z karmelizowanymi jabłkami i sosem żurawinowym – 39 zł

Polędwiczka wieprzowa podana na sosie musztardowym z puree ziemniaczanym, marchwią i brokułem – 29 zł

Klasyczny schabowy podany z puree ziemniaczanym lub frytkami i zestawem surówek  – 19 zł

Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniaczanymi rosti i sałatką Cesar – 49 zł

Bryzol wołowy z pieczarkami podany z frytkami i sałatką szefa – 45 zł

Klasyczny strogonow podany z pieczywem czosnkowym – 29 zł

Filet z kurczaka na sosie serowym, podany z kolorowym ryżem i warzywami w ziołowej emulsji – 27 zł

  

 

Desery

 

 

Creme Brulee  – 9 zł

Domowa szarlotka podana na gorąco z bitą śmietaną

i gałką lodów – 12 zł

Deser lodowy Impresja – 14 zł

Śliwki-węgierki karmelizowane w miodowej wódce z dodatkiem gałki lodów –  12 zł

 

 

 

Napoje gorące 

 

Espresso – 5 zł

Cappuccino – 7 zł

Caffe late – 8 zł

Herbata Dilmah – 5 zł

Czekolada na gorąco – 12 zł

 

 

Napoje zimne

 

Woda gazowana – 4 zł

Woda niegazowana – 4 zł

Sok  pomarańczowy – 4 zł

Sok  jabłkowy – 4 zł

Sok grapefruitowy – 4 zł

Sok porzeczkowy – 4 zł

Sok pomidorowy – 4 zł

Coca cola – 4 zł

 

 

Piwa              

    

Żywiec 0,5l8 zł                  

 Żywiec (b/alk) 0.33l – 5 zł

 Namysłów jasne 0,5l – 7 zł  

Namysłów ciemne 0,5l – 7 zł 

Tyskie 0,5l – 7 zł

Łomża 0,5l – 7 zł     

Perła 0,5l – 7 zł        

 

 Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia (G.B. Shaw)

 

 

Menu

 

Restauracja jest czynna codziennie w godz. 10.30 - 22.30

Czas oczekiwania na potrawy ok. 25 min.

Dania podajemy do godz. 22.00.

 

 Potrawy w karcie mogą zawierać śladowe ilości

orzechów, mleka i innych alergenów. Prosimy poinformować obsługę jeśli są Państwo uczuleni na wybrane produkty.

 

 

 Szef kuchni poleca:

 

Zupa borowikowa z chipsami z kiełbasy myśliwskiej – 12zł

 

Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej z karmelizowanymi jabłkami i sosem żurawinowym – 39 zł

 

Domowa szarlotka podana na gorąco z bitą śmietaną

i gałką lodów waniliowych – 12 zł

Ta witryna używa plików cookie do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Są one ważne dla poprawnej pracy naszej witryny. Korzystając z tej witryny, wyrażasz zgodę na umieszczanie tych plików cookie.