Menu
Przystawki zimne i sałaty
Tatar wołowy z marynatami i majonezem z pestek dyni – 19 zł
Carpaccio z matiasa bałtyckiego w sosie śmietanowym z jabłkiem i cebulą – 15 zł
Sałata z grillowanym kurczakiem, grzankami, parmezanem i sosem czosnkowym – 19 zł
Sałata z serem pleśniowym, gruszką i dressingiem malinowym – 17 zł
Przystawki gorące
Chrupiące placki ziemniaczane z pestkami dyni podane z musem chrzanowo-śmietanowym i wędzonym łososiem – 19 zł
Krewetki królewskie w emulsji winno-maślane z czosnkiem i pietruszką – 29 zł
Papa pomodoro: grzanki zapiekane z sosem pesto, pomidorem i mozarellą na kremie balsamicznym ze świeżą bazylią – 14 zł
Pierogi z dziczyzną okraszone chrupiącymi skwareczkami z cebulą – 25 zł
Pasty
Spaghetti Carbonara z aksamitnym sosem śmietanowo – jajecznym z dodatkiem boczku i parmezanu – 17 zł
Ravioli ze szpinakiem i ricottą w czosnkowej emulsji – 20 zł
Tiagiatelle z kurczakiem i serem Lazur – 19 zł
Spaghetti z sosem bolońskim – 17 zł
Zupy
Bursztynowy rosół z domowymi kołdunkami – 7zł
Zupa borowikowa z chipsami z kiełbasy myśliwskiej – 12zł
Żurek staropolski na zakwasie z bekonem i jajkiem – 10 zł
Krem z brokułów z dodatkiem sera pleśniowego i prażonych płatków migdałowych – 10 zł
Krem z białych warzyw z chipsem selerowym – 10 zł
Dania główne
Filet z sandacza na sosie grzybowym podany z ziołowymi kopytkami i kalafiorem romanesco – 36 zł
Polędwica z dorsza na sosie porowo-musztardowym podana z kaszą bulgur i bukietem warzyw – 39 zł
Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej z karmelizowanymi jabłkami i sosem żurawinowym – 39 zł
Polędwiczka wieprzowa podana na sosie musztardowym z puree ziemniaczanym, marchwią i brokułem – 29 zł
Klasyczny schabowy podany z puree ziemniaczanym lub frytkami i zestawem surówek – 19 zł
Stek z polędwicy wołowej podany z ziemniaczanymi rosti i sałatką Cesar – 49 zł
Bryzol wołowy z pieczarkami podany z frytkami i sałatką szefa – 45 zł
Klasyczny strogonow podany z pieczywem czosnkowym – 29 zł
Filet z kurczaka na sosie serowym, podany z kolorowym ryżem i warzywami w ziołowej emulsji – 27 zł
Desery
Creme Brulee – 9 zł
Domowa szarlotka podana na gorąco z bitą śmietaną
i gałką lodów – 12 zł
Deser lodowy Impresja – 14 zł
Śliwki-węgierki karmelizowane w miodowej wódce z dodatkiem gałki lodów – 12 zł
Napoje gorące
Espresso – 5 zł
Cappuccino – 7 zł
Caffe late – 8 zł
Herbata Dilmah – 5 zł
Czekolada na gorąco – 12 zł
Napoje zimne
Woda gazowana – 4 zł
Woda niegazowana – 4 zł
Sok pomarańczowy – 4 zł
Sok jabłkowy – 4 zł
Sok grapefruitowy – 4 zł
Sok porzeczkowy – 4 zł
Sok pomidorowy – 4 zł
Coca cola – 4 zł
Piwa
Żywiec 0,5l – 8 zł
Żywiec (b/alk) 0.33l – 5 zł
Namysłów jasne 0,5l – 7 zł
Namysłów ciemne 0,5l – 7 zł
Tyskie 0,5l – 7 zł
Łomża 0,5l – 7 zł
Perła 0,5l – 7 zł
Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia (G.B. Shaw)
Menu
Restauracja jest czynna codziennie w godz. 10.30 - 22.30
Czas oczekiwania na potrawy ok. 25 min.
Dania podajemy do godz. 22.00.
Potrawy w karcie mogą zawierać śladowe ilości
orzechów, mleka i innych alergenów. Prosimy poinformować obsługę jeśli są Państwo uczuleni na wybrane produkty.
Szef kuchni poleca:
Zupa borowikowa z chipsami z kiełbasy myśliwskiej – 12zł
Pieczona kaczka na babce ziemniaczanej z karmelizowanymi jabłkami i sosem żurawinowym – 39 zł
Domowa szarlotka podana na gorąco z bitą śmietaną
i gałką lodów waniliowych – 12 zł